_MG_5340 - Copy

Mijn naam is Henk Zijlmans en ik ben sinds september 2005 basgitarist bij het combo van theaterkoor Theatr’EL.

Nadat ik vroeger als bassist in een symfo-rock groep heb gespeeld, werd ik gegrepen door de cultband Wishbone Ash en ben overgestapt naar de elektrische gitaar.
Mijn eerste sporen op het solopad werden gezet in de formatie Sequence die naast W.A. ook muziek van Rory Gallagher, Ten Years After, e.d. speelde.
Hierna ontstond een liefde voor de jazzrock (o.a.Al Dimeola) en dus ben ik ook in div. groepen in die richting gaan spelen. Ondertussen was ik een studie begonnen aan het conservatorium allereerst klassiek gitaar in Tilburg, daarna moderne muziek in Rotterdam, maar uiteindelijk afgesloten met A.M.V., waarna ik 7 jaar muziekles heb gegeven.
Door het terug lopende leerlingenaantal moest ik iets anders zoeken en met als achterliggende gedachte ooit verder te gaan in de geluidstechiek werd het natuurkunde, waarin ik inmiddels al weer 17 jaar les geef.
Mijn laatste groepen voor Theatr’EL waren Cliffhanger en Willy Wonka, die weer een terugkeer betekenden naar resp. symfo-rock en basgitaar, tevens speel ik sologitaar bij Classic-rockgroep Well Dûnn.