Etten-Leur – De ophanden zijnde fusie tussen Medisch Centrum Oost en Academisch Ziekenhuis Meerdal zorgt de laatste tijd voor de nodige onrust onder werknemers van MCO. Voor hen is nog steeds niet zeker hoe de toekomst eruit zal komen te zien. Waar zij eerder de handen nog ineensloegen in hun pogingen de fusie af de wenden, lijkt diezelfde fusie hen nu juist uit elkaar te drijven.

Twee weken geleden organiseerde het personeel nog een benefietavond voor hun ziekenhuis. De avond was zeer geslaagd, maar de opbrengst zette helaas geen zoden aan de dijk. Over een ding zijn zij het eens; er moeten nieuwe acties worden opgezet.

De invulling van deze acties verdeelt de werknemers van MCO in twee kampen. Het ene kamp wil de ingezette lijn doortrekken, terwijl het andere kamp klaar is met vriendelijke actie en nu rigoureus wil ingrijpen. Door deze verdeeldheid, wordt de onderlinge sfeer steeds grimmiger. Het is maar de vraag of nieuwe acties zo wel van de grond zullen komen of dat de werknemers zo ongewild hun eigen glazen ingooien.

Bent u ook benieuwd hoe dit gaat aflopen? Volg dan hat laatste nieuws in Dagblad De Parodie of op onze site, daar kunt u zich ook inschrijven voor een van de informatiebijeenkomsten van Medisch Centrum Oost op zaterdag 14 april aanstaande.

– Door Freek van der Meijden