Etten-Leur – Werknemers van MCO organiseerden eerder deze week een benefietavond. De opbrengsten van deze avond worden overhandigd aan het bestuur, in de hoop zo de aanstaande fusie met AZM te voorkomen.

Afgelopen zaterdag heeft het personeel van het ziekenhuis vocaal haar steentje bijgedragen. De medewerkers organiseerden een benefietavond in de vorm van een talentenshow, Hospital’s got talent. Naast een krachtig optreden van het ziekenhuiskoor, passeerden verschillende nummers van Michael Jackson de revue. Het was een gezellige avond met goede optredens, het publiek was dan ook erg enthousiast. In de pauze en na afloop van de show was de connectie tussen hen en het personeel van het knusse MCO goed merkbaar. De zaal was bijna helemaal gevuld en er is gul gegeven om het streekziekenhuis staande te houden.

Toen het geld na de show geteld werd, was echter snel duidelijk dat de opbrengst slechts een druppel op de gloeiende plaat was. Het zal niet voldoende zijn om de fusie tegen te houden en dat is een grote tegenvaller voor de werknemers van MCO. Zij zijn nog altijd niet overtuigd van de meerwaarde die deze fusie voor hen en de patiënten zou kunnen hebben en zijn, ondanks de recente tegenvaller, nog steeds niet van plan zich zomaar te laten inlijven door zorggigant AZM.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in deze zaak? Lees er meer over in Dagblad De Parodie of op onze website. Daar kunt u ook meer lezen over de informatiebijeenkomsten bij Medisch Centrum Oost op zaterdag 14 april aanstaande.

– Door Freek van der Meijden