Etten-Leur – Het nieuws van de ophanden zijnde fusie tussen MCO en Academisch Ziekenhuis Meerdal (AZM), is bij het personeel van het streekziekenhuis hard aangekomen. Het is nog niet zeker of na de fusie iedereen nog een baan heeft of dat voor sommigen geen plaats meer zal zijn.

De laatste dagen is onder het personeel veel gesproken over de fusie en de mogelijke gevolgen daarvan. “We merken wel dat MCO het financieel niet helemaal op een rijtje heeft. We krijgen ons salaris de laatste tijd meestal te laat uitbetaald en het is bijna onmogelijk goedkeuring te krijgen voor de vervanging of aanschaf van spullen voor de verschillende afdelingen. We snappen dat er geld nodig is, maar dit is niet de manier.”, zegt Jans van Dongen, kinderverpleegkundige bij MCO. “Door onze huiselijkheid voelen de patiënten zich op hun gemak, met zo’n overname worden zij waarschijnlijk ook maar gewoon een nummertje. Dat kunnen we niet zomaar laten gebeuren!”, voegt Van Dongen strijdlustig toe.

Werknemers komen zelf in actie, ze hopen de fusie tegen te kunnen houden door geld op te halen. “We houden een karaokeavond, Hospital’s got talent! Dat is een vriendelijke manier van actie voeren en we zijn allemaal gek op zingen, dus dat komt mooi uit.”, zegt Truus de la Croix, hoofd van de Linnenkamer, enthousiast. “Ons ziekenhuiskoor kan dan ook een optreden verzorgen en als hun combo de hele avond wil begeleiden, belooft het helemaal een fantastische show te worden.”

Het is hartverwarmend en tegelijk hartverscheurend om te zien, hoe de werknemers zich inzetten voor het belang van hun patiënten. De vraag is of het voldoende zal zijn om het bestuur van gedachten te kunnen laten veranderen. Draagt u het knusse Medisch Centrum Oost ook een warm hart toe? Kom dan op 14 april naar Hospital’s got talent en draag ook uw steentje bij.

Meer informatie over de benefietvoorstelling vindt u op de website van Dagblad De Parodie, daar kunt u tevens het laatste nieuws over de fusie volgen.

– Door Freek van der Meijden