Etten-Leur – De overheid steekt dit jaar 453 miljoen euro extra in de zorg, toch heeft het Medisch Centrum Oost (MCO)  moeite het hoofd boven water te houden.

“Het is in deze tijd niet makkelijk om financieel gezond te blijven, als bescheiden streekziekenhuis”, zegt Cathelijn de Wit, directrice van het MCO. “De zorg in Nederland is constant in ontwikkeling, dat is iets om trots op te zijn. De normen en eisen, waar zorginstellingen aan moeten voldoen, worden met grote regelmaat aangescherpt. Onze patiënten staan natuurlijk altijd centraal, we willen hen te allen tijde zorg van hoge kwaliteit kunnen bieden. Daarom heeft MCO de afgelopen jaren flink geïnvesteerd om steeds aan de geldende standaard te voldoen. Deze investeringen leggen inderdaad druk op ons budget”, aldus De Wit.

Op de “geruchten” over een op handen zijnde fusie tussen het knusse streekziekenhuis en een nabij gelegen zorggigant, wil de directrice niet reageren.

We volgen de ontwikkelingen voor u op de voet. Houd voor het laatste nieuws onze website in de gaten.