Etten-Leur – In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, worden er wel degelijk gesprekken gevoerd over een ophanden zijnde fusie tussen AZM en MCO.

 

De directrice van het MCO wilde eerder niet ingaan op vragen over de mogelijke fusie van de twee ziekenhuizen. Lodewijk van Avezaath, directeur van Academisch Ziekenhuis Meerdal (AZM), was wel bereid ons te woord te staan over dit onderwerp.

“We hebben een prettig gesprek gehad en ik heb er een goed gevoel over.”, zegt Van Avezaath zelfverzekerd. “AZM beschikt over een geweldig team van medisch specialisten, onze gehele medische staf is van zeer hoog niveau en daar zijn we trots op. Ik denk dat onze know how, met de streekfunctie van MCO, hèt recept vormt om uit te groeien tot een landelijk toonaangevend ziekenhuis. Maar er is nog niet getekend hoor, dus alles kan nog gebeuren.” sluit van Avezaath met een knipoog af.

 

Sinds het nieuws over de mogelijke fusie van het MCO bekend is, ontvangen MCO en onze redactie veel vragen van ongeruste patiënten. De meesten maken zich zorgen of zij in de toekomst nog door hun vertrouwde artsen behandeld zullen worden. Ook over het behoud van de huiselijke sfeer worden veel vragen gesteld.

Medisch Centrum Oost organiseert daarom twee informatiebijeenkomsten op zaterdag 14 april aanstaande, voor alle ongeruste patiënten en andere geïnteresseerden.